Padel bij T.V. Maasdriel

03 mei 2021


Padel bij T.V. Maasdriel

Middels dit nieuwsitem willen we onze leden van Tennisvereniging Maasdriel graag informeren over de mogelijke komst van padel. Onze tennisvereniging bestaat ruim 50 jaar en we willen graag nog 50 jaar bestaan. De vereniging is, mede dankzij decennia van goed bestuursbeleid, een gezonde vereniging en wil dat graag zo houden. Zoals bij meerdere verenigingen in het land is ons ledenaantal de afgelopen jaren stabiel of licht dalend. Wij hebben nu ongeveer 300 leden. Er treedt vergrijzing op en het is moeilijk om nieuwe jeugd te binden. Tennis loopt terug, waar padel juist in opmars is. Een jaar of 4 geleden werd het voor het eerst geopperd, is padel niet iets voor onze vereniging? Eerst zien, dan geloven, zei het bestuur. Ondertussen zijn we enkele jaren verder en weten we allemaal dat padel de snelst groeiende sport is geworden wereldwijd. Investeren in padel kan dan ook een impuls geven aan de vereniging en zorgen voor een nieuw sportaanbod in de gemeente.  

Wat is Padel?

Padel wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer verenigingen leggen één of meerdere padelbanen aan om een nieuwe impuls te geven aan de club. Padel is een dynamisch en laagdrempelige sport en de KNLTB voorziet een significante groei voor de aankomende jaren. In 2021 zijn er 200+ locaties en 473 banen. In 2024 verwacht de KNLTB 410 locaties met ruim 1100 banen. Het is een aantrekkelijke aanvulling op het tennisaanbod voor zowel actieve tennissers als beginners. Padel wordt gespeeld door jong en oud. Het is een compacte, snelle en dynamische sport maar erg makkelijk te leren. Omdat het met 4 personen in een kooi wordt gespeeld is de bal vaak dichtbij en is er veel balcontact. Er worden snel rally’s opgebouwd. Het is een geschikte sport voor ouderen doordat er niet veel afstand gemaakt hoeft te worden. In Spanje wordt het spel al bijna 50 jaar gespeeld en is het erg populair onder gepensioneerden.  

Commissie en onderzoek

In 2020 is een padelcommissie opgericht die zich heeft beziggehouden met het vooronderzoek voor padel. Op dit moment bestaande uit de bestuursleden Richard van der Voorn, Jos de Leeuw, Sjoerd Laheij en de leden Tim Kuo, Peter Verhoeven en Jan van Herwaarden. Uit het onderzoek is gebleken dat het investeren in padel haalbaar is voor onze vereniging. Op basis van verhalen uit de praktijk zal dit voor de toekomst een gunstig effect hebben op onze vereniging (qua leden en sfeer).   Onze tennisbanen zijn de komende jaren aan vervanging toe. Het is nu dan ook een ideaal moment om te handelen. Na enig onderzoek is het meest effectief en efficiënt dat we ons centre court (baan 6) gaan vervangen voor drie padelbanen. In principe leveren we één baan in en krijgen we er daar drie banen voor terug. De padelbanen zijn direct vanuit de kantine en vanaf het terras te bekijken en toegankelijk. De padelbanen zullen worden uitgevoerd met glazen achterwanden waardoor het spel voor toeschouwers goed en spectaculair is te volgen. Alle cijfers en voorbeelden van andere verenigingen wijzen erop dat dit een verstandige keuze is. Door de aanleg van de nieuwe banen hopen we terug te groeien naar 400-450 leden in 2025. Het lidmaatschap zal niet veranderen, enkel komt er een nieuw sportaanbod bij. Ieder lid zal zowel mogen tennissen als padellen.  

ALV

Op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2021 zullen wij als padelcommissie het plan aan jullie presenteren en willen we de ALV om goedkeuring vragen voor deze investering. Het plan dat we gaan presenteren zal bestaan uit:

-          Haalbaarheidsonderzoek;

-          Beoogde locatie van de padelbanen op het park;

-          Financiële haalbaarheid en wat levert het financieel op;

-          Ervaringen/verhalen van andere tennisverenigingen;

-          Tijdsplanning;  

Vragen?

Indien er vragen zijn kunt u altijd contact opnemen met:

Richard van der Voorn  +31 6 4624 0412

Jos de Leeuw                    +31 6 1666 5021

Sjoerd Laheij                     +31 6 1538 3549

Tim Kuo                               +31 6 8324 6232

   

 

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Sjoerd Laheij 04-05-2021 17:13

Beste Henk en Herman, er zijn verschillende opties onderzocht en bekeken waaruit is gebleken dat het opofferen van Centre Court de beste keuze is. Twee banen achter baan 5 passen helaas niet en er zijn wel minimaal twee nodig. Het is een weloverwogen keuze, welke wij tijdens Algemene Ledenvergadering van 31 mei graag verder toelichten. Eventueel mogen jullie, zoals in de informatie staat vermeld, altijd telefonisch contact met mij/ons opnemen. Vriendelijke groeten van jullie penningmeester.

avatar
Herman Pieters 04-05-2021 12:50

Is er,met behoud van het centre court,niet mogelijk om achter baan 5 bv 2 padelbanen te realiseren?Oefenkooi evt verplaatsen naar zijkant centre court.

avatar
Henk van Heel 04-05-2021 07:09

Hiermee verdwijnt het centre court als belangrijkste baan (zichtlocatie vanaf terras) voor wedstrijden en toernooien? Wordt hiermee tennis ondergeschikt gemaakt aan padel?

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen