Sponsors

Van Den Biggelaar Groep
Xenox

Nieuwsbrief

Vul hieronder uw emailadres in om uzelf aan te melden voor de TV Maasdriel Nieuwsbrief.


Spelregels & Uitleg


Tennisspelregels

De KNLTB heeft een boekje ontwikkeld voor de beginnende tennisser. Het boekje Tennisspelregels in een notendop biedt  op begrijpelijke manier inzicht in de basisregels van het tennisspel. Voor de liefhebbers is er de officiele KNLTB- uitgave Tennisspelregels.

Speelsterkte

De KNLTB maakt gebruik van het zogenaamde ‘Dynamisch Speelsterkte Systeem’, kortweg DSS, om alle leden te rangschikken op basis van hun speelniveau. Eens per jaar (in november) wordt de speelsterkte van alle aangesloten tennissers vastgesteld op basis van hun prestaties in wedstrijden tijdens de KNLTB competities en toernooien. Deze speelsterkte wordt vertaald naar een cijfer tussen de één en negen dat is terug te vinden op de ledenpas. Meer informatie DSS en de speelsterktebepaling vind je hier.

Afhangen

TV Maasdriel werkt met een elektronische afhangbord. Met de KNLTB pas kunt u op het afhangbord een baan reserveren. Voordeel is dat de baanverdeling gelijkmatig is en de kans dat je wordt afgehangen op elke tennisbaan even groot is. Met 2 personen op 1 baan is de speeltijd 30 minuten, met 3 of 4 personen op 1 baan is de speeltijd 45 minuten. 
a. U mag alleen tennissen als u met uw eigen pasje hebt afgehangen.
b. U moet altijd afhangen.
c. ledenadministratie@tvmaasdriel.nl kan u helpen als uw pasje niet werkt, of als u het kwijt bent geraakt.